BLIJ!

Naamloos-1kopie

Je moet zovéél als het gaat om zichtbaar zijn en je wilt alles zélf doen omdat je vindt dat je dat wel kan. Opvallende foto’s maken met je smartphone bijvoorbeeld. Meestal loop je al snel tegen de grenzen van je mogelijkheden aan en geef je het op. Voor een deel omdat je denkt dat je de techniek niet snapt, maar véél meer omdat het je gewoon niet lukt om er iets van jezélf in te leggen! Heel frustrerend.

Jouw Creatief Vermogen

Je hebt een prachtig stukje techniek op zak wat alles bijna automatisch voor je regelt. Daar ligt het dus niet aan. Het gaat om jouw vermogen om te creëeren. Zodra je dat vermogen volledig benut bij het fotograferen dan verdubbelt de zeggingskracht van je foto’s direct! 

Foto’s die je met plezier deelt op social media omdat ze een inkijkje geven in wat jou, als mens, bezield. Foto’s die opvallen omdat er een stukje van jou zichtbaar wordt en daar wordt iedereen blij van!

Immuunsysteem

De angst, onzekerheid en beperkingen waar we nu mee te maken hebben vallen helemaal weg als je even anders naar de wereld kijkt en de schoonheid ervaart van al het moois om je heen. Zichtbaarheid begint met jezelf zien en jezelf zien betekent ook dat je af en toe de tijd neemt om je bewust te zijn van de wereld om je heen.  Alleen maar kijken en ervaren. Dan zie jij de dingen op jouw manier. En als je dan heel  bewust klikt op de ontspanknop van je camera app dan ontstaan de mooiste dingen. Komt nog eens bij: creëren is gezond, want als je creëert komen er allemaal stofjes vrij in je hersenen. Die maken je blij en dat is weer goed voor een gezond immuunsysteem. Wie wil dat niet?

5 Stappen naar Creatie

Wil jij ook op een andere manier naar de wereld om je heen kijken. Een manier waar je écht blij van wordt en wat de mooiste foto’s oplevert? 

Ik vertel je hier hoe je in 5 stappen je creatief vermogen moeiteloos aanboort.

  1. Als alles je overweldigd of het zit even tegen, dan help je jezelf het beste door de boel even de boel te laten. Voor mij werkt een wandeling dan erg goed. Gewoon de ene voet voor de andere en kilometers maken. Mijn smartphone gaat met me mee, maar op de ‘vliegtuigstand’. Ik ben even onbereikbaar  voor iedereen maar ik heb mijn toestel in de aanslag om alles wat me om me heen boeit vast te leggen. Ongestoord en met aandacht voor mezelf.
  2. Al wandelend borrelen er de mooiste gedachtes in me op, of juist helemaal geen gedachtes. Alles mag. In ieder geval wordt ik me bewust van m’n ademhaling, de grond onder m’n voeten. Ik ervaar rust en ik begin op een andere manier om me heen te kijken. Ik ‘ben’ en wordt één met m’n omgeving.
  3. Dat is het moment dat ik de dingen op een andere manier ga zien. Het lijkt wel of ik inzoom en ineens zie ik dié schelp. Zoals hij daar ligt, nog nat van het getij, wat zich nu weer  terugtrekt. Ik zak door m’n knieen en verstil. Ik zie de ribbels en verbaas me over de kleurschakeringen van het gebogen oppervlak van dit hele kleine stukje kalk. Hoe bestaat dit eigenlijk?
  4. Een volgend moment loop ik er omheen en wordt me bewust van het licht wat er op valt. Dat verandert steeds en ook dat fascineert! In deze fase ben ik de wereld om me heen even écht vergeten.
  5. Dit is de fase waar creatie start. Dat gebeurt, als vanzelf. Zonder te hoeven nadenken vind je een  positie voor jezelf en je  camera waarmee je jouw schelp op z’n allermooist fotografeert. Zonder dat je het misschien meteen in de gaten hebt leg je een stukje van jezelf in die foto van de schelp.  Je kan je misschien voorstellen dat, als je deze foto deelt,  er bijna als vanzelf een klein verhaaltje bij je  opborrelt wat van waarde is voor jouw volgers en waarmee je op een heel persoonlijke manier het verdere vertrouwen wint van je klant.  

Jezelf Beter Zien

Ik vind het voor de groei van jouw  zichtbaarheid belangrijk dat je ontdekt hoe creëren met fotografie een prachtig middel is om jezelf te beter te zien en ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en ideeën hierover.

Deel ze in het reactieveld hieronder.

Gratis Sessie ‘Blij’ 

Ik kan me voorstellen dat je niets liever wilt dan ook aan de slag te gaan met het maken van foto’s waar je blij van wordt en die jouw zichtbaarheid direct verbeteren!  

Speciaal voor jou geef ik daarom op 25 februari een gratis online, interactieve Sessie ‘Blij’ die alleen maar gaat over dit onderwerp. 

Deel jouw creatie momenten  met anderen en ontvang nog veel meer handige tips & trics waarmee je de  zeggingskracht van je foto’s verdubbelt!

Ik wil beschikbaar zijn voor zoveel mogelijk vrouwen zoals jij. Vrouwen die serieuze stappen willen zetten in hun zichtbaarheid en ik wil ze de mogelijkheid geven om mij te leren kennen. Er is daarom maar plaats voor 10 deelnemers, dus wacht niet te lang en reserveer jouw plek direct in mijn agenda.

Foto: Citty van Aart

P.S. Heeft je netwerk ook baat bij mijn blog? Deel het met je Facebookvrienden en je LinkedIN contacten. Gebruik hiervoor de knoppen hieronder.

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *